Siófok Plázs: Új Rendeletek az Idei Buli Szezonra

2024.04.04

Siófok Város Önkormányzata az idei buli szezonra új rendeleteket vezethet be melynek értelmében az üzletek csak bizonyos feltételek teljesítése esetén tarthatnak nyitva éjfél és hajnali 4 óra között a Petőfi-sétányon, az egyik legnépszerűbb szórakozóhelyen, hogy biztosítsa a zavartalan és biztonságos kikapcsolódást mind a helyi lakosok, mind a turisták számára.

Az új rendeletek közé tartozik az önálló illemhely biztosítása, hogy a látogatók kényelmesen és higiénikusan végezhessék el szükségleteiket. Emellett a zenét szolgáltató berendezésekre limiter kerül beépítésre, hogy szabályozzák a hangerejét és minimalizálják a zajszennyezést.

Az intézkedések között szerepel továbbá az biztonsági őrök alkalmazása is: 100 négyzetméter alatti területeken legalább egy, afölött pedig legalább két biztonsági őrnek kell felügyelnie az eseményeket. Ez hozzájárul a rendezvények biztonságának és a vendégek épségének megőrzéséhez.

Az italok kiadására vonatkozó szabályozás is szigorodik: csak többször használatos, úgynevezett repohárban lehet majd kiadni az italokat, hogy csökkentsék az egyszer használatos műanyag poharak környezeti terhelését.

Továbbá tilos lesz a közterületről látható erotikus táncos tevékenység, hogy megfeleljenek az etikai és közbiztonsági szabályozásoknak. Az üzletek előtti járdaszakaszok napi takarítását is kötelezővé teszik, hogy a város tiszta és rendezett képet mutasson minden nap.

Az idei szezonra életbe léphet az üzletek éjszakai nyitvatartását szabályozó rendelet is, mely hat feltételhez köti az éjfél és hajnali 4 óra közötti nyitvatartást. Csak az az üzlet tarthat nyitva ekkor, amelyik eleget tesz az előírásoknak. A rendelet egyébként május 2-től hatályos.

Ezek az új rendelkezések biztosítják, hogy Siófok Plázs a bulizni vágyók számára továbbra is vonzó és biztonságos célpont maradjon az idei szezonban is.